Home » Genel » Samsung, İngiltere’de Vodafone’un 5G Altyapısı için Anlaşarak Avrupa Pazarına Adım Attı

Samsung, İngiltere’de Vodafone’un 5G Altyapısı için Anlaşarak Avrupa Pazarına Adım Attı

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Samsung, İngiltere’de Vodafone’un 5G Altyapısı için Anlaşarak Avrupa Pazarına Adım Attı (Tarih: 14.06.2021):

İngiliz telekom grubu Vodafone, İngiltere’deki 5G ağ ekipmanını tedarik etmek için Samsung Electronics’i seçti. İkilinin yaptığı açıklamalara göre Avrupa’nın telekom pazarında Güney Koreli şirket için bunun önemli bir atılım olduğu belirtildi.

Avrupalı ​​cep telefonu operatörleri, gittikçe Çinli Huawei yerine Samsung’u tedarikçi olarak kullanmayı düşünüyor. Bu konuda İngiltere’den önce İspanyol Telefonica ve Fransız Orange’ın yöneticileri de Samsung’la görüştüklerini açıklamıştı.

İngiltere Huawei’yi Yasaklamıştı
İngiltere, ABD’nin Huawei’ye karşı yürüttüğü kampanyayı hatırlatarak, ulusal güvenlik riskleri sebebiyle tüm Huawei ekipmanlarının 2027’nin sonuna kadar 5G ağından kaldırılmasını istemişti.

Samsung, bu ayın başlarında (2021-Haziran) yaptığı açıklamayla 5G’nin yaygınlaşmasıyla birlikte ağ ekipmanı işinde büyümeyi sürdürmek için Avrupa’da çalışmalar yaptığını bildirdi.

CCS analisti Richard Webb, “Ericsson ve Nokia’yı yakalamak için hala uzun bir yolu var. Ancak Samsung’un mobil geniş bant, sabit kablosuz erişim ve özel 5G ağlarında çok yönlü bir 5G RAN (radio access network) portföyü var. Bu nedenle gerçek bir rakip olarak görülmeli” dedi.

Samsung ABD’de Verizon İle Anlaşmıştı
Avrupa telekom ekipmanları pazarına Nokia, Ericsson ve Huawei hakim. Ancak Samsung, Eylül ayında beklenmedik bir şekilde ABD devi Verizon ile 6 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladıktan sonra resme girdi.

Open RAN (Radio Access Network) Tekonolojisi İle Değişik Tedarikçilerin Ekipmanları Birlikte Kullanılabiliyor
Bazı telekom operatörleri ayrıca, mobil operatörlerin çeşitli tedarikçilerden gelen ekipmanları karıştırıp eşleştirmelerine olanak tanıyan, potansiyel olarak esnekliği artıran ve maliyetleri azaltan Open RAN adlı kablosuz ağ mimarisine yönelik yeni bir yaklaşıma sıcak bakıyor. Samsung’un bu alandaki çalışması Verizon tarafından kullanılıyor.

Japon Rakuten ve Dish Network gibi şirketler açık ağları kullanmanın ön saflarında yer alırken, Telefonica ve Vodafone gibi eski telekom şirketleri de artık yeni teknolojinin savunucuları olarak ortaya çıkıyor.

Samsung 5G’de 5. Sırada
Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung, bellek yongaları ve akıllı telefonlarda dünyada 1 numara olmasına rağmen, son 4 çeyrek rakamlarına göre (Dell’Oro Group’un araştırması) 5G ağ ekipmanında Huawei, Ericsson, Nokia ve ZTE’nin arkasında beşinci sırada yer alıyor. 2021’in ilk çeyreğinde pazar payının %10-15 olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Reuters

https://www.reuters.com/world/uk/vodafone-opts-samsungs-5g-network-solutions-britain-2021-06-14/?taid=60c7332f35ede90001f5ff01&utm_campaign=trueAnthem:+Trending+Content&utm_medium=trueAnthem&utm_source=twitter

5G Hisseleri
İngiltere’nin 5G Sözleşmesini Ericsson Kazandı
Tesla 1.5 Milyar $’lık Bitcoin Aldı. Bitcoin Rekor Kırdı.
Ethereum Borsa Yatırım Fonları, Kanada’da Al-Sat’a Açıldı
Bist Temettü Endeksi Hisseleri – Alınan ve Çıkarılan Hisseler
Fiyat Kazanç Oranı Düşük ve Yüksek Hisseler
Bedelsiz Potansiyeli Hesaplama
Önemli Web-siteleri
Logo Yazılım’dan %300 Bedelsiz
Vestel Temettü Dağıtma Tarihi ve Miktarı
Federal Mogul’dan Bir Yatırım Daha

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*

UYARI: Burada yer alan yatirim bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatirim danismanligi kapsaminda degildir. Yatirim danismanligi hizmeti, araci kurumlar, portföy yönetim sirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müsteri arasinda imzalanacak yatirim danismanligi sözlesmesi çerçevesinde sunulmaktadir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarin kisisel görüslerine dayanmaktadir. Bu nedenle burada yer alan bilgilere dayanilarak yatirim karari verilemez.