Home » Genel » Tesla 1.5 Milyar $’lık Bitcoin Aldı. Bitcoin Rekor Kırdı.

Tesla 1.5 Milyar $’lık Bitcoin Aldı. Bitcoin Rekor Kırdı.

Tesla 1.5 Milyar Dolarlık Bitcoin Aldı. Bitcoin Rekor Kırdı.

Tesla, Bitcoin’e Rekor Kırdırdı
(Tarih: 09.02.2021)

Tesla şirketi 08.02.2021 tarihinde yaptığı açıklamada, yaklaşık 1.5 milyar dolarlık bitcoin aldığını ve yakın gelecekte araba ve diğer ürün satışlarında bitcoin’le ödemeleri kabul etmeye başlayacağını açıkladı. Bu haber sonrası bitcoin %10’dan fazla yükselerek 47.000 doları test etti ve yeni bir rekor kırdı.

Tesla gibi çok iyi bilinen bir markanın kripto paraya verdiği destek, bu alandaki varlıkların değerini 1 trilyon doların üstüne çıkarırken piyasada kripto paralara olan güven de artacak. Tesla’nın hamlesi muhtemelen diğer büyük şirketlerin de bu yönde hareket etmesine sebep olabilecek.

Muhtemelen bu hamle Tesla’yı da marka olarak daha teknolojik bir şirket olarak gösterecek. Dijital paraların, geleceğin ödeme sistemi olarak görülmesi, buraya yönelen Tesla’yı diğer şirketlerden ayrı gösterebilecek. Bu yeni ödeme sistemine geçiş farklı bir algı yaratacak. Elektrikli araçlarla ilgilenenlerin Elon Musk’ın bitcoin’e yönelmesi sonrası bitcoin’e bakışları da farklılaşacak. Teknolojiye önem veren dünyanın en zenginlerinden birisinin kripto paralara yönelmesi, bu varlıkların gerçek değerlerinin olduğu konusundaki argümanları da güçlendirebilecek.

Microstrategy Bitcoin’e Yatırım Yaparken PayPal Şirketi de Bitcoin’i Ödemelerde Kabul Ediyor
Tesla’dan önce Microstrategy ve PayPal şirketleri de bitcoin kripto parasını kabul edeceğini açıklamıştı. Microstrategy şirketinin bitcoin yatırımının 2 milyar doları aştığı belirtiliyor. RBC Capital’in bir araştırmasına göre de Apple şirketi de kripto paraların alım-satımını mümkün kılacak bir yöntem sunacaklarını açıkladı. Tesla ile aynı gün yapılan bu açıklama, Apple’ın gelişmiş yazılımlarını ve güvenilir ekosistemini kullandırması açısından önemli. Böylelikle daha güvenilir bir ortam oluşacak ve alıcı-satıcılara anlık olarak ulaşılabilecek.

Bazı analistler ise kripto paralara şüpheyle bakmaya devam ediyor. Merkezi olarak kontrol edilemeyen bu varlıkların değerinin belirlenmesi ciddi bir problem olarak görülüyor.

Tesla, Bitcoin’le Araç Satışını Durdurdu
Ethereum Borsa Yatırım Fonları, Kanada’da Al-Sat’a Açıldı
Kripto Parada Tarihi Adım – İlk Halka Arz: Coinbase
Bilanço Açıklama Tarihleri
Tesla ve Apple Hisseleri Yüksek Bedelsizle Bölünecek
Tesla Beklentilerin Altında Kaldı
Apple 5G Destekli İPhone 12 ile Rekor Kırdı
Otomotiv Sektörü Hisseleri
İslami Esaslara Uygun Hisseler
Fiyat Kazanç Oranı Düşük ve Yüksek Hisseler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*

UYARI: Burada yer alan yatirim bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatirim danismanligi kapsaminda degildir. Yatirim danismanligi hizmeti, araci kurumlar, portföy yönetim sirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müsteri arasinda imzalanacak yatirim danismanligi sözlesmesi çerçevesinde sunulmaktadir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarin kisisel görüslerine dayanmaktadir. Bu nedenle burada yer alan bilgilere dayanilarak yatirim karari verilemez.