Home » Genel » Çinli Teknoloji Şirketleri, Nvidia’nın ARM Mikroişlemci Anlaşmasından Endişeli

Çinli Teknoloji Şirketleri, Nvidia’nın ARM Mikroişlemci Anlaşmasından Endişeli

Huawei ve diğer Çinli teknoloji firmaları Nvidia’nın ARM (mikroişlemci) anlaşmasıyla ilgili endişelerini dile getiriyor (23.10.2020):
Bloomberg News’ün haberine göre, Huawei Technologies grubu ve diğer birkaç Çinli teknoloji firması, yonga üreticisi Nvidia Corp’un İngiltere merkezli yonga tasarımcısı Arm Ltd’yi satın alma anlaşması hakkında yerel düzenleyicilere endişelerini iletti.

Buradaki raporda, konuya yakın olan kişilerden alınan bilgilere göre, teknoloji firmalarının, işlemin reddedilmesi veya Arm teknolojisine erişimlerini sağlayacak koşulların sağlanması için Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi’ne (SAMR) lobi yaptıkları belirtiliyor.

Bu firmaların en büyük endişelerinden birisi, Nvidia şirketinin, İngiliz firmasını, Çinli müşterileri bırakmaya zorlamasıdır.

Geçen ay, Nvidia, Arm şirketini Japonya’nın SoftBank grubundan 40 milyar dolara kadar bir ücretle satın alacağını söylemişti. Böyle bir anlaşma olursa Apple ve sektördeki diğer birçok şirketin tedarikçisi olan ARM, tek bir oyuncunun kontrolüne geçmiş olacak.

Kaynak: Reuter’s
https://www.reuters.com/article/us-arm-holdings-m-a-nvidia-huawei-idUSKBN2760OJ?taid=5f9015ee4f52280001064e1e&utm_campaign=trueAnthem:+Trending+Content&utm_medium=trueAnthem&utm_source=twitter

Yorum: Alcatel, Netaş, KArel, Türk Telekom, Türkcell, Aselsan, Kront, Turk Prysmian Kablo ve Sistemleri

ABD 5G konusunda bir süredir Çinli şirketleri sıkıştırmaktaydı. Bir nevi dünyayı seçime zorlayan hamleler yapıyor. Amerikalı NVIDIA şirketinin Arm’ı alması Çinliler açısından işleri zorlaştıracaktır. Burda hedef 5G olmasa da benzer şirketler hedefleniyor. Huawei gibi akıllı cep telefonu üreticilerinin bu cihazlarda kullanılan ARM mikroişlemcilerini üretmeye ve/veya kullanmaya ihtiyacı var. Arm şu anda İngiltere tabanlı olduğu için Amerikan kanunlarının etkisi olmuyor. Gerek iletişim ağlarının kontrolü gerekse de akıllı cihazların takip edilmesinin bilişim açısından ciddi bir güvenlik tehdidi oluşturduğuna dikkat edilmelidir. Diğer ülkelerin bu alandaki savaşı, bilişim, elektronik ve telekomünikasyonda yerliliğin önemini arttırmaktadır.

NOT: ABD’li Nvidia şirketi grafik işlemcilerle mobil cihazlar ve otomotiv pazarı için mikroişlemciler üretir. Şirketin ana grafik işlemci ürünü olan GeForce, AMD’nin Radeon ürünlerinin doğrudan rakibidir.

Borsanalist’in anlık yorumlarından faydalanmak için takip ediniz.
Twitterdan Takip için: >> Borsanalist

İnceleyin: >> Mobil İletişim, Haberleşme ve Telekomünikasyon Hisseleri Nasıl Hareket Ediyor?
İnceleyin: >> Bilişim/Yazılım Hisselerinde Sert Yükseliş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*

UYARI: Burada yer alan yatirim bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatirim danismanligi kapsaminda degildir. Yatirim danismanligi hizmeti, araci kurumlar, portföy yönetim sirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müsteri arasinda imzalanacak yatirim danismanligi sözlesmesi çerçevesinde sunulmaktadir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarin kisisel görüslerine dayanmaktadir. Bu nedenle burada yer alan bilgilere dayanilarak yatirim karari verilemez.